Székely Előfutár Ösztöndíj

Pályázati felhívás

A Székelyföld és Erdély sikeres továbblépése a tudásalapú társadalomban elsőrendű feladat. A kutatómunka megtanulása, kutatási eredmények sikeres alkalmazása és új kutatási eredmények kitermelése mind fontosak. Jobban fizető állások a munkavállalóknak, gyorsan fejlődő adófizető vállalatok a közösségnek és nemzetközi elismertség a történelmi kisebbségnek a Székelyföld és Erdély sokszorosan megérdemelt jövője.

Érdeklődési területek

Az alapítvány egyaránt érdeklődik természet‐ és társadalomtudományi, valamint a Székelyföld és székely nép sajátos hagyományait ápoló pályázatok iránt. Az Alapítvány Kuratóriuma különös érdeklődést jelez a következő témákban: (i) a székelyföldi és erdélyi gazdasági fejlődést segítő alkalmazott természettudományi kutatás és újítás; (ii) sikerek és hagyományok a történelmi Erdélyben.

Jelentkezési határidő

A pályázat évente tavasszal kerül meghirdetésre. A pályázati felhívás széles kőrben terjesztett a beadási határidő előtt mintegy két hónappal.  A pályázatot emailen keresztül kell beadni pdf formátumban és a 10 Mbyte méretet nem meghaladva. A jelentkezési formanyomtatvány és a pályázat benyújtási útmutató alább letölthető az internetről az alapitvány weboldalán. Beküldési email cím: ffapplications@gmail.com. Minden beérkezett pályázat visszajelzést kap 48 órán belül.

Megfelelő számú alkalmas jelentkező esetén, az alapítvány 6­-8 Székely Előfutár Ösztöndíjat ad ki évente.

Ösztöndíj

A Székely Előfutár Ösztöndíj támogatás teljes összege nyertes pályázónként maximum $1000, ezer amerikai dollár. Az ösztöndíjat az alapítvány két részletben utalja át a nyerteseknek: · Alaptámogatás: Az első egyharmada rész átvétele a pályázó elismerését és a pályázati munka megkezdését szolgálja.A további sikerhez kitartó és célirányos alkotó munka vezet. · Eredményességi támogatás: Az ösztöndíj további kb. kétharmad részét a pályázó egy év múlva, akkor kapja meg, miután az elkészült, referált vagy zsürizett közlésre alkalmas munkát másolatban eljuttatta az alapítványhoz.

Köszönet a 2018-as támogatástért...

Boga Réka (Madéfalva)

"Szeretnék köszönetet mondani az Előfutár Szövetségnek az elnyert Székely Előfutár Ösztöndíjért, valamint a munkám iránti érdeklődésért és a bizalomért...Ismételten, hálás vagyok a lehetőségért, és további sok sikert kívánok Önöknek. "

Izsán Csaba (Kovászna)

"Köszönettel tartozom Önöknek kutatási tervem elfogadásáért, illetve az ösztöndíj programmal járó szakmai és anyagi támogatásért... Az illető ösztöndíjasok közül több személyt volt szerencsém megismerni a múltban. Szakmai tevékenységük elismerésre méltó, emiatt is megtisztelő köreikben tudnom magam."

Kucsván Zsolt Levente (Marosvásárhely)

"Szeretném megköszönni a lehetőséget az ösztöndíjra. Örömmel tölt el a tudat, hogy támogatják a tudományos munkát, fejlődést. Véleményem szerint, ez az ösztöndíj egy nagyszerű lehetőség arra, hogy minél színvonalasabb eredmények szülessenek a kutatások során Székelyföldön."

Bakk Antal Pál (Búzásbesenyő)

" A 2018-as Székely Előfutár Ösztöndíj elnyerése lehetőséget teremtett számomra a kitűzött kutatási célom megvalósításában. A lehetőség és a bizalom, amely által jómagam is az ösztöndíjasok között lehetek elismerése eddigi történészi tevékenységemnek és újabb lehetőséget jelent további kutatásaim tekintetében. Kiszeretném fejezni köszönetemet az elnyert ösztöndíjért, amelynek első részét átvettem."

2018. évi Székely Előfutár Ösztöndíjasok