Eight winners of the Székely Forerunner Fellowship - 2018 announced


Székely Előfutár Ösztöndíj 2018

Pályázati felhívás

 A Székelyföld és Erdély sikeres továbblépése a tudásalapú társadalomban elsőrendű feladat. A kutatómunka megtanulása, kutatási eredmények sikeres alkalmazása és új kutatási eredmények kitermelése mind fontosak. Jobban fizető állások a munkavállalóknak, gyorsan fejlődő adófizető vállalatok a közösségnek és nemzetközi elismertség a történelmi kisebbségnek a Székelyföld és Erdély sokszorosan megérdemelt jövője. 

Érdeklődési területek

Az alapítvány egyaránt érdeklődik természet‐ és társadalomtudományi, valamint a Székelyföld és székely nép sajátos hagyományait ápoló pályázatok iránt. Az Alapítvány Kuratóriuma különös érdeklődést jelez a következő témákban: (i) a székelyföldi és erdélyi gazdasági fejlődést segítő alkalmazott természettudományi kutatás és újítás; (ii) sikerek és hagyományok a történelmi Erdélyben. 

Jelentkezési határidő

Jelentkezési határidő: 2018. május 15. gyergyói idő szerint éjfél. A pályázatot emailen keresztül kell beadni pdf formátumban és a 10 Mbyte méretet nem meghaladva. A jelentkezési formanyomtatvány és a pályázat benyújtási útmutató alább letölthető az internetről az alapitvány weboldalán. Beküldési email cím: ffapplications@gmail.com. Minden beérkezett pályázat visszajelzést kap 48 órán belül.


Megfelelő számú alkalmas jelentkező esetén, az alapítvány 6­-8 Székely Előfutár Ösztöndíj kiadását tervezi ebben az évben. 

Ösztöndíj

A Székely Előfutár Ösztöndíj támogatás teljes összege nyertes pályázónként maximum $1000, ezer amerikai dollár. Az ösztöndíjat az alapítvány két részletben utalja át a nyerteseknek: · Alaptámogatás: Az első egyharmada rész átvétele a pályázó elismerését és a pályázati munka megkezdését szolgálja.A további sikerhez kitartó és célirányos alkotó munka vezet. · Eredményességi támogatás: Az ösztöndíj további kb. kétharmad részét a pályázó egy év múlva, akkor kapja meg, miután az elkészült, referált vagy zsürizett közlésre alkalmas munkát másolatban eljuttatta az alapítványhoz.

2018. évi Székely Előfutár Ösztöndíjasok